Het loopbaantraject van Aniek


Tijdens de eerste sessie heb ik samen met Trudy teruggekeken naar mijn werk- en studie-ervaring. Trudy vroeg mij na te denken over, onder andere, de baantjes die ik tijdens mijn studietijd heb gehad. Ik heb lange tijd bij een visspecialist gewerkt. Ik vond dat ontzettend leuk, vooral door het contact met de klanten. Later vond ik dat plezier weer in het werken in een kroeg. Die baantjes waren wel leuk, maar voelde helemaal niet relevant voor mij. Ze hadden in mijn ogen namelijk niets te maken met mijn studie, of de baan die ik in de toekomst graag zou willen. De enige baan die wél met mijn studie te maken had, was enorm tegengevallen.

De bijbanen bij de visspecialist en in de kroeg waren een wereld van verschil met de baan bij het reclamebureau, waar ik na mijn stage een paar maanden heb gewerkt. Van een gezellige sfeer waarin ik lekker fysiek bezig was, naar een kantoor waar het meeste contact via de mail ging. Twee super verschillende ervaringen, die ik allebei niet als waardevol zag.
Toch zag Trudy dat heel anders. Zij hoorde mij vertellen dat ik in bij de visspecialist en in de kroeg heel zelfstandig werkte. Ik had veel vrijheid, veel invloed en kreeg veel waardering voor mijn werk. Ik kon bijdragen aan de sfeer, ik kon mensen blij maken en had veel verantwoordelijkheid. Geen van deze dingen kwamen terug in het werk bij het reclamebureau, interessant!

Niet alleen op het gebied van werk liet Trudy mij beseffen dat ik veel meer uit mezelf heb gehaald dan ik me realiseerde. Ook op het gebied van school was mijn simpele route toch niet zo vanzelfsprekend als ik dacht. Trudy vroeg mij niet alleen welke stappen ik allemaal heb gezet, maar juist wat ik leuk vond en waarom. Ik moest daar best goed over nadenken en daarom kwam ik tot antwoorden die ik op voorhand niet had gegeven. Ik heb al veel meer geleerd en ervaren in de afgelopen jaren dan ik zelf doorheb.

Ik heb door deze sessie met Trudy een veel beter beeld van mijn werk- en studie-ervaring gekregen dan ik had. Ik zie nu dat bepaalde aspecten voor mij van belang zijn, die ik zelf eerst nog niet zag. Ik ben toch bijzonderder dan ik dacht! Nu ik zo’n goed beeld heb van mezelf en mijn loopbaan tot nu toe, wil ik graag vooruit gaan kijken naar mijn toekomst. Wat ik wil, lees je in mijn volgende blog.

Bureau Oogst | Loopbaancoaching