Het loopbaantraject van Aniek


Ik ben Aniek en in deze blog neem ik jullie mee door mijn loopbaancoaching-traject bij Bureau Oogst. Ik ben 25 jaar en net afgestudeerd. Ik sta aan het begin van mijn carrière, maar hoe moet die er eigenlijk uit gaan zien? Ik worstel al een tijdje met die vraag, maar vond het moeilijk om hulp te zoeken.

Ik ben afgelopen zomer afgestudeerd als sociaal psychologe. Ik heb na mijn bachelor een master ‘Social Influence’ gedaan. Nu ben ik gespecialiseerd in menselijk gedrag en hoe dat wordt beïnvloed. Ik vind dat heel interessant en het is breed inzetbaar. Bijvoorbeeld in beleid, advies of reclame. 

Tijdens mijn master had ik een hele interessante stageplek bij een reclamebureau, waarna ik mocht komen werken binnen het bedrijf. Helaas liep dat uit op een hele slechte ervaring. Ik vond het werk niet leuk, ik voelde me alleen en onzeker. Het kostte me veel energie en maakte me ongelukkig.

Daarom heb ik besloten te stoppen met die baan en de tijd te nemen om te zoeken naar een nieuwe baan, maar dat blijkt lastig. Ik kan met deze studie zoveel kanten op dat ik niet weet waar ik moet beginnen met zoeken. Welke richting wil ik op? Hoe gaat mijn werkdag er straks uitzien? Waar ben ik goed in? In welke functies kan ik mijn kennis toepassen? Mijn vorige baan heeft mij heel onzeker gemaakt en daarom vind ik het lastig om een nieuwe gok te wagen. Ik voel me daar erg rot over. Ik heb 5 jaar gestudeerd en nu ik klaar ben weet ik niet wat ik ermee wil gaan doen! 

Ik besef wel dat ik hulp nodig heb bij de zoektocht naar een nieuwe baan, maar ik schaam me er voor dat het me zelf niet lukt. Wat ik nodig heb is iemand die mij perspectief kan bieden, zonder mij als een probleemgeval te zien. Ik vind het lastig om de twijfels over mijzelf met iemand anders delen, maar ik heb behoefte aan iemand die mij kan helpen met zoeken naar een baan die goed bij mij past.

Ik denk dat ik die hulp nu gevonden heb bij Trudy van Bureau Oogst. Trudy is jarenlang recruiter geweest en heeft daarom ontzettend veel kennis van verschillende functies bij verschillende bedrijven. Zij kan mij wegwijs maken op de arbeidsmarkt en mij de juiste tips geven, zodat mijn zoektocht naar een baan effectiever én leuker wordt.

Tijdens een gratis kennismakingssessie besprak ik mijn situatie met Trudy. Waar ik het zo lastig vind dat ik nog veel kanten op kan, werd zij er juist heel enthousiast van. Ze herkende mijn twijfels en was nieuwsgierig naar mijn talenten. Als loopbaancoach zoekt zij nu niet meer naar de juiste persoon voor een bepaalde functie, maar naar de ideale functie voor een bepaald persoon. Precies wat ik nodig heb!

Na deze kennismaking merk ik dat mijn schaamte is verdwenen. Trudy gaat mij niet helpen een baan te vinden omdat het mij zelf niet lukt. Trudy gaat mij helpen het beste uit mijzelf te halen, zodat ik de baan vind waar ik het meeste plezier in zal hebben.

Door mijn traject met anderen te delen hoop ik dat twijfel en schaamte vaker plaats kunnen maken voor motivatie en progressie. Het traject bestaat uit vijf sessies, waarover ik steeds een stukje zal schrijven. 

Bureau Oogst | Loopbaancoaching